Шопингът е едно най-ефикасните лекарства срещу лошо настроение, тъга, скука и пр.

Милиони жени по целия свят са пристрастени към него, но и не виждат достатъчно убедителна причина да се откажат от него.

Но има няколко процента хора, които са развили особено силна зависимост към пръскането на пари за всевъзможни неща и не могат да контролират безразборното пазаруване.

На медицински език това явление се нарича Натрапчив безпорядък на пазаруване и логично най-често засяга хора с по-големи финансови възможности.

Искаме да ви представим 10-те най-вманиачени в шопинга дами от шоубизнеса.

Кейти Холмс

Тя пазарува почти всеки ден, при това не за себе си, а главно за своята малка принцеса Сури. Кейти купува внушаващо количество дрехи, обувки и аксесоари за 4-годишната си дъщеря, чийто гардероб е вече на стойност от около 3 милиона долара.

Бритни Спиърс

Певицата казва, че пазаруването й помага да се справя с депресията. Тя просто влиза в магазина и купува всичко, което й грабне окото, като например седем чифта обувки на Gucci. Нейните любими марки са Bebe, Armani Exchange и Rampage.

„Мога да бъда ужасно потисната, но когато си купя чифт обувки се оправям. Дори и да знам, че е временно, си струва, защото просто имам нужда това”, казва самата Бритни.

Виктория Бекъм

Няма как да пропуснем жената, която пръска повече от 250 000 долара на година за гардероба си. Виктория обожава да пътува по света и да купува дизайнерски дрехи. А да не говорим колко чифта обувки, чанти и бижута прибавя към бляскавата си колекция.

„Не мога да се спра! Когато видя дреха, която ми харесва, я купувам във всеки възможен цвят, в който се предлага, а към това прибавям и обувки и чанти, които си подхождат с нея. Аз определено съм шопинг маниячка.”

Парис Хилтън

Тя винаги е споделяло, че не облича една и съща дреха повече от веднъж. За Парис се знае, че пазаруването й на седмица й коства около 30 часа… И дори не искаме да знаем колко пари похарчва.

Камерън Диаз

Тя е една от малкото жени в света, които пазаруват като за световно, закарват покупките си у дома и със седмици дори не си правят труда да ги разопаковат. А да не говорим, че някои от нещата, за които е платила прилични суми никога не влизат в употреба. Чаровната актриса споделя, че я съблазнява повече процеса на пазаруване, отколкото самите придобивки.

Селин Дион

Голямата страст на Селин са обувките! Нейната колекция се състои от 3000 чифта, а често се случва да сменя обувките си по 8 пъти на ден.

Линдзи Лоан

Това момиче има проблеми не само с наркотиците, алкохола и купоните, но и с пазаруването. Наскоро тя пръсна 20 000 долара за 20 минути!

Дженифър Лопез

„Не съм съвсем безнадежден случай, но определено имам слабост към пазаруването на дрехи и обувки. Обожавам да ги пробвам! Понякога ми е достатъчно само да изпробвам всичко, което поискам и не винаги си го купувам”, признава латината.

Сара Джесика Паркър

Актрисата признава, че образът на Кари Брадшоу през годините е повлиял на страстта й към пазаруването. Сара признава, че напоследък се опитва да контролира харченето на пари за всевъзможни неща, но едно е слабото й място – обувките!

„Притежавам много повече обувки, отколкото реално имам нужда! Нося Manolo Blahnik вече 16-17 години. Не се гордея с навика си, но нищо не мога да направя, за да го потисна. Мога да тичам, да прескачам препятствия, да правя всичко на токчета – колкото са по-високи, толкова по-добре”, казва Паркър.

Гуен Стефани

Певицата пръска пари не за дрехи от скъпи дизайнери, а за такива от магазини втора ръка, които в последствие преправя.
„Като малка майка ми все ме караше да ходим по магазините, а аз просто исках да ми даде 100 долара и да отида в някоя втора употреба и да си накупя куп страхотни неща. Имахме шивашка машина и аз си преправях и доукрасявах дрехите. Не можеше да влезеш в стаята ми без да се убодеш на някоя игла на пода”, разказва Гуен.

Е, разбира се, звезда от нейния ранг няма как да не притежава дизайнерски дрехи. Тя обожава Вивиан Уестууд и всичко, което се произвежда, създава и носи в Лондон.