Всъщност Китай е родината на равиолите, също както и на спагетите.
Има над сто различни видове с най-разнообразни плънки. Освен месо вътре може да има и зеленчуци или пък морски дарове… Равиолите се ядат със соев сос или оцет и се сервират потопени в бульон или сос. В тази рецепта ще опишем равиоли с плънка от месо.
Необходими продукти:
* Обикновено брашнено-водно тесто (може и с 1 яйце) – 300 гр.
* Свинско – 50 гр.
* Телешко – 50 гр.
* Пилешко (за бульона)
* Соев сос – 10 гр.
* Китайско зеле – 50 гр.
* Чесън – 2 скилидки
* Джинджифил
* Сусамено олио
* Тъмен соев сос
* Сухо китайско вино
* Натриев глутамат
* Оцет 9 %
* Захар
* Пресни стръкове кориандър
Начин на приготвяне:
Сварява се пилешки бульон. Месото се смила на кайма.
Към месото се добавят китайското зеле, чесънът, соевият сос и сусаменото олио.
Каймата се омесва.
Плоскостта за разточване се посипва с брашно. Тестото се разточва на кръгчета, които се режат на четвъртинки. В четвъртинките се завива плънката, краищата се слепват плътно
Равиолите се поставят във вряща вода за 3-5 минути.
В нагорещен тиган се сипва сусамено олио. В него се запържват чесънът и джинджифилът, нарязани на тънко.
Добавя се сухото китайско вино и се изчаква да се изпари. После се добавят бульонът, подправките и останалите продукти. След като сместа заври, равиолите се заливат с нея.
Супата се посипва със ситно нарязани стръкове кориандър.
Сервира се в дълбока паница като първо ястие.