Солена версия на бабините бухтички, които обичаме в гарнитура със сладко от вишни.
 
Необходими продукти:
 
100 гр. извара
 1 с.л. брашно
 50 гр. настърган кашкавал
 1 щипка индийско орехче
 2 яйца
 10 гр. масло
 2 с.л. заквасена сметана
 сол
 черен пипер
 
 Начин на приготвяне:
 
 Загрейте фурната предварително на 200 градуса и намажете с масло 4 малки керамични купички.
Разбийте яйцата в отделна чиния и към тях едно след друго добавете изварата, кашкавала, сметаната и брашното.
 
 Прибавете индийското орехче и овкусете със сол и черен пипер.
Накрая разпределете сместа в четирите купички, като не ги пълните догоре, сложете ги във фурната и ги оставете да се пекат около 20 мин.
 
 Когато кашкавалените бухти се надигнат и станат златистокафяви, значи са готови. Удвоете дозата за по-голямо количество бухти.
)