Солена версия на бабините бухтички, които обичаме в гарнитура със сладко от вишни.
Необходими продукти:
100 гр. извара
1 с.л. брашно
50 гр. настърган кашкавал
1 щипка индийско орехче
2 яйца
10 гр. масло
2 с.л. заквасена сметана
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната предварително на 200 градуса и намажете с масло 4 малки керамични купички.
Разбийте яйцата в отделна чиния и към тях едно след друго добавете изварата, кашкавала, сметаната и брашното.
Прибавете индийското орехче и овкусете със сол и черен пипер.
Накрая разпределете сместа в четирите купички, като не ги пълните догоре, сложете ги във фурната и ги оставете да се пекат около 20 мин.
Когато кашкавалените бухти се надигнат и станат златистокафяви, значи са готови. Удвоете дозата за по-голямо количество бухти.