Мерилин Монро, секс-символът на 50-те години, остава в сърцата на хората цели 40 години след смъртта си. Нейната красота, стил и особено нейната индивидуалност я превръщат в модна икона дори и днес.

Като секс-символ на 50-те години Мерилин Монро пленява сърцата на всички мъже на планетата благодарение на великолепието и сексапила си. Мерилин Монро ползва умело своята чувственост и остава секссимвол дори 40 години след смъртта си.

Като че ли Мерилин Монро се превръща в звезда, секс символ и модна икона без особени усилия, тъй като тя притежава способността да прикове вниманието на всеки, където и когато тя се появи.

Norma Jeane Mortenson (истинското й име), преди да стане суперзвездата Мерилин Монрое



Мерилин Монро изненада света със своята блестяща фигура, красива платинена коса и непринудена индивидуалност. Тази спорна личност, която не се страхува да показва смело своята женственост, е първото момиче, което се появява на корицата на известното мъжко списание Playboy. По това време тя се превръща в модна икона за много жени и в бленувана фантазия за мъжете.

Нейната силно изразена женственост е един от основните фактори за успеха й. Много хора се възхищават на нейните чувствени фотосесии. Така например в скандална се превръща снимката, където актрисата е в разкошна бяла рокля, която се надига от въздушните струи, идващи от решетка при метрото.

Фаталната жена, както я наричат по-голяма част от мъжете, става още по-популярна през 1962, когато изпява Happy Birthday на президента на САЩ Джон Ф. Кенеди. По време на изпълнението си Мерилин носи съблазнителна впита рокля.

Имиджът на Мерилин като модна икона се дължи в голяма степен на успешните й филмови роли. Тя се появява в изключително женствени тоалети – впити рокли и прави поли, които разкриват повече отколкото е прието за времето.

Това е и причината Мерилин Монро никога да не бъде забравена. Тя винаги ще бъде красивата, руса, секси сензация на всички времена.