Автор
Woman.bg

Заблуди и факти, свързани с диетите на звездите – II част

Продължение.

Здравословните съвети и диети на известните личности бяха наскоро остро разкритикувани от благотворителната фондация Sense About Science.

Диета на Аткинс 2

Фенове на диетата:

Анджелина Джоли и Брат Пит



Тази диета е на принципа намаляване на въглехидратите и увеличаване на протеините.

Твърди се, че така тялото преминава в състояние на кетозис, при който организмът при липсата на въглехидрати започва да изгаря натрупаните мазнини.

Последната версия на тази диета се смята за по-здравословна, защото позволява да се приемат малки порции „добри” въглехидрати като хляб от черно брашно и кафяв ориз.

Мнението на специалиста: „ Тази диета е малко по-добра от оригиналната, защото позволява приема на въглехидрати, но не трябва да се гледа с добри очи на всяка диета, която отрича приема на някои видове храни. Да, може да се отслабне за кратък период от време, но ще се появят всякакви други странични ефекти като лош дъх и лошо храносмилане поради неприемането на въглехидрати. И което е по-сериозният проблем – тялото може да помисли, че гладува и ще започне да изгаря тъкани без тлъстини.”

Лимонадена диета

Фенове на диетата:

Наоми Кембъл

Бионсе

Ан Хатауей



Лимонадената диета, наричана още Master Cleanse, е изработена през 1941г. от американския природолечител Стенли Буро, но става известна, след като Бионсе споделя на Опра, че е свалила близо 10 кг. с нея.

В рамките на 10 дни се приема само детоксификиращ коктейл от кленов сироп, лимонов сок, прецедена топла вода и много лют червен пипер.

Твърди се, че от лимоновия сок се слабее, а лютият червен пипер ускорява метаболизма и повишава притока на кръв в детоксикираните зони. Кленовият сироп осигурява така необходимата енергия.

Мнението на специалиста: „ Ако се подложите на тази диета, дневно ще приемате около 600 калории. Освен, че няма да можете да се концентрирате, ще сте раздразнителни и ще имате главоболие. Няма никаква хранителна стойност (освен малко хранителни вещества в лимона), нито протеини и фибри. Обикновено хората казват, че се чувстват по-добре след детоксикация, защото са се наспали добре, не са пили и пушили и не са правили упражнения – няма нищо общо с детоксикиращите напитки.”

Очаквайте продължение.