Необходими продукти:
250 гр. краве масло
250 гр. сирене Крема
150 мл. прясно мляко
4 бр. яйца и 1 жълтък
150 гр. брашно
100 гр. какао
340 гр. захар
30 мл. течна сметана
2 бр. ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса. Разтопете в тенджерка маслото, млякото и 1 ванилия (да не завира) и охладете.
Разбийте 4 яйца с 270 гр. захар и съединете двете смеси. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото, добавете ги към получения крем и изсипете всичко в тавичка (за предпочитане правоъгълна), постлана с намаслена хартия за печене (може и намазана с олио и посипана с брашно).
Разбийте сиренето "Крема", 70 г захар, и сметаната, добавете 1 ванилия и жълтъкът. Разбийте отново, докато се получи гладък крем. Изсипете сиренената смес върху кафявата и направете с вилица шарки.
Печете 50 минути, после намалете на 140 градуса и печете още 10 минути. Нарежете напълно охладения сладкиш на квадрати.