Може ли някой да забрави Холи Голайтли – очарователната маниачка на тема лукс и мода – изиграна не от кой да е, ами от богинята на модата и стила – Одри Хепбърн.


Без съмнение тя си спечели място на алеята на славата, както и в сърцата на модните критици. Нека да погледнем отблизо кариерата на модната икона Одри Хепбърн.
 

Одри Хепбърн показва своя вроден актьорски талант и усет за елегантност във филмите „Празник в Рим” и „Закуска в Тифани”. Но това не са единствените й постижения. Миналото и настоящето се срещат, когато съвременните дизайнери опитват да съживят нейния изискан стил в своите колекции. Можем да открием няколко течения и тенденции, които все още въплъщават нейната идея за елегантност и ретро стил.

Дрехите и аксесоарите, които носи, правят Одри популярна сред звездите и дори обикновените хора, които също искат да излъчват нейната стилност. Заради крехката си фигура и слабо изразен бюст модната икона за някои е приемана като прекалено кльощава. Но нейните стилисти винаги са успявали да превърнат недостатъците й в нейни силни страни. Стройният силует на Одри, е това което модният дизайнер Givanchy превръща в истинско изкуство.


Може да нямаме късмета да притежаваме божествената й фигура, но поне можем да откраднем някои от безценните й идеи за елегантност. Това прави гардероба й от тоалети и аксесоари паметник на неостаряващата мода.

Малката черна рокля е само едно от съкровищата, които имаме завещани от Одри, станали популярни около продукцията „Закуска в Тифани”. Точно тази уникална рокля носи подписа й и много жени – известни или не, копират нейната визия. Одри Хепбърн следва принципа „Малкото е повече” и ще предпочете елегантността на малката рокля, подсилена с няколко аксесоара.

Панталоните Capri са основна част от гардероба й. Независимо от дължината и размера им те изглеждат стилни и елегантни.

Шапките – от обемни до романтични или класически, също намират място из аксесоарите на Одри Хепбърн. Всички тези малки и същевременно изключително важни детайли от неповторимия й стил, прославят актрисата и тя заслужено получава уважението на модните критици. Одри Хепбърн продължава да живее в сърцата на хората като модна икона на всички времена.

Одри Хепбърн: Щастливите момичета са най-красивите!
ПО ЖЕНСКИ
Автор Роси Кацарова

Одри Хепбърн: Щастливите момичета са най-красивите!

Автор Роси Кацарова