Необходими продукти:
1 цял италиански хляб
60 мл. зехтин
¼ ч.л. млян черен пипер
3 средни глави червен лук, нарязани на ½ см. дебелина
6 средни моркова, обелени и нарязани на 4 по дължина
15 скилидки чесън
½ ч.л. сол
1,2 л. червен италиански сос
2 ч. пилешки бульон
300 мл. италианско червено вино
Начин на приготвяне:
1. За крутоните: Нагласете фурната на 230 градуса. В купа изсипете хлебните кубчета с 2 с.л. зехтин и черния пипер. Разнесете равномерно в съд и печете на фурна за около 6 минути, докато станат златисти.
2. За супата: Сложете лука, морковите, чесъна, останалия зехтин и солта в купа. След това в тиган разнесете зеленчуците равномерно и запържете 10 минути, обърнете и оставете още около 10 минути, докато покафенеят.
3. Преместете зеленчуците в кухненски робот с метални остриета за ситно нарязване. В голяма тенджера смесете червения италиански сос, пилешките бульони и виното на средна температура и изчакайте да заври.
4. Намалете котлона и оставете соса да се вари на тих огън за още 5 минути. Добавете нарязаните зеленчуци и увеличете до средна температура. Нужни са още 20 минути.
5. Прибавете и разбъркайте половината крутони и оставете за още 5 минути. Така супата ще се сгъсти. Сипете в топли супени чинии и сложете останалите крутони. Сервирайте веднага.