Необходими продукти
домати - 2 кг.или 2 консерви по 700 гр.
лук - 2 глави
моркови - 4 - 5 бр.
чесън - 3 - 4 скилидки
магданоз - 2 - 3 стръка или босилек
фиде - 200 гр.
олио - 50 гр.
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Доматите се попарват с гореща вода, обелват се и се нарязват на ситно. Ако са от консерва, само се обелват и нарязват.
Лукът и морковите се почистват и се нарязват на ситно.
В предварително загрята тенджера се сипва олиото да се загрее леко. Добавя се сол. Слагат се морковите и лука да се задушат в мазнината на умерен огън докато поомекнат. Добавя се фидето и се пържи като се обръща с дървена лъжица заедно със зеленчуците на умерен огън до златисто. Добавят се доматите. Долива се с 2 ч.ч. топла вода и се оставя да ври на умерен огън до готовност – да се свари фидето. Накрая се добавят ситно нарязани магданоза или босилека, обеления и смачкан чесън и черния пипер.
Източник: еzine.bg