Старите видеокасети със записи на учебни тренировки по фитнес и аеробика вече отдавна са покрити с три пръста прах.

Днес най-добрият учител по физкултура е интернет, където могат да се намерят видеокурсове с комплекси упражнения за всяка една група мускули. Избрахме за вас шестте най-ефективни видео-урока, чиято цел е да ви превърнат в кралицата на фитнеса.

1. 10-минутен комплекс за талия



Този комплекс упражнения е създаден специално за онези, които за кратко време (например преди заминаване на море) искат да стегнат талията си и да й придадат съблазнителна форма. Разбира се за постигането на този резултат се искат повече от две-три тренировки. Изпълнявайте упражненията поне четири пъти седмично в продължение на 14 дни.

2. Упражнение за корем и ханш



В този клип е показано едно от най-ефективните упражнения за стягане на мускулите на корема, краката и седалището. Подпирайки се на лакти повдигнете колената и таза над пода и задръжте в това положение възможно най-дълго.

3. Най-добрите упражнения за корем



Не се плашете от това, че в клипа упражненията се изпълняват от мъж. Този комплекс стяга отлично коремните мускули и е подходящ както за мъже, така и за жени. В ежедневния живот рядко правим движения с навеждане настрани. Тези упражнения акцентират натоварването точно върху страничните коремни мускули, които оформят талията и я правят да изглежда секси.

4. Коремни преси за напреднали



Доволни сте от формата на корема си? И всички упражнения ви се струват твърде леки? Ето ви един костелив орех – комплекс упражнения за напреднали любители на фитнеса. За да изпълните упражненията правилно ще трябва да се поизпотите, но резултатът си заслужава усилията. Едва след месец коремчето ви ще е неотличимо от това на известната вейка Джесика Алба!

5. Упражнения за ханша



Този видео-урок в никакъв случай не бива да остане пренебрегнат. Фитнес-инструкторката, която предизвиква завист с идеалната си фигура още от първите секунди, демонстрира комплекс от изключително важни за всяка жена упражнения – упражнения за стягане на седалището. Този комплекс включва най-ефективните методи за придаване на привлекателна форма на ханша. Всичко останало зависи само от собствената ви воля.

6. Плажен комплекс упражнения за крака и ханш



И за финал – весел комплекс упражнения за крака, бедра и седалище, който много прилича на тренировка по аеробика. Хваналите морски тен момичета демонстрират упражнения, включващи подскоци и разнообразни клякания и напади. След преглед на това видео ще ви се поиска да си пуснете любимата по-жива песен и да започнете 10-минутната си тренировка!