Ако нанасяте често лосион, ще поддържате кожата си мека и нежна за години напред.

Все пак лосионът, продаван в търговската мрежа, доста често е с висока цена, освен това съдържа някои химически вещества, с които не сте запознати и може да не са подходящи за кожата ви, пишат ezine.bg.

Ако искате да си направите лосион, най-лесният начин е да си набавите съставките от местните магазин и аптека.

За да забъркате домашната козметика са ви необходими не повече от 25 минути, а резултатът е – перфектен лосион, който ще можете да използвате месеци наред.

Инструкции:

1. Изсипете пет чаши и половина екстракт от алое вера да заври в голяма тенджера на средна температура. Добавете 1 супена лъжица лимонена киселина и намалете температурата. Лимонената киселина действа като консервант, така че впоследствие няма да е необходимо да съхранявате лосиона в хладилник.

2. Изсипете 1 чаша зехтин и 6 супени лъжици настърган пчелен восък в друга по-малка тенджерка. Ако искате да прибавите аромат на вашия лосион, добавете няколко капки от любимия ви парфюм. Оставете сместа да къкри за 10 минути на слаб огън.

3. Изключете котлона и изсипете течността от малката тенджерка в голямата. Разбийте с телена бъркалка, докато лосионът се сгъсти.

4. Изсипете съдържанието в бутилка или съд, който ще бъде лесен за употреба и го сложете за няколко часа в хладилника да стегне. След което можете да съхранявате лосиона на стайна температура от три месеца до година.

Съвет: Винаги проверявайте дали маслата, които ще използвате, са подходящи за нанасяне върху кожата.