Черните точки са сред най-честите последици от нередовна грижа за кожата, както и от прекаленото отделяне на мастните жлези.

Докато първата предпоставка лесно може да се премахне или промени, втората може да ни изправи пред истинско предизвикателство. Акнето лесно се образува ако пренебрегваме използването на основни методи, които осигуряват елементарна грижа за кожата и ни предпазват от враговете й.

Пъпките несъмнено са най-суровата форма на акне. За да ги елиминират специалистите експериментират с разнообразни лечения.

Следващите спешни трикове ще ви предоставят тайните рецепти, за това как да изчистите кожата си и да изравните тена й. Следвайте основните инструкции и научете как да осигурите на порите и клетките на кожата си подхранване и необходимите витамини.

Aлое вера

• Все повече хора вече отглеждат това растение в градините или домовете си, понеже се използва като спешен лек за много проблеми.

Черните точки и пъпките също могат да бъдат лекувани с него.

Просто трябва да разрежете едно листо от Алое вера с нож. Използвайте ножа, за да отстраните и дебелия епидермис и да изстискате гела, за да го приложите на засегнатите места. Уверете се, че преди това сте почистили кожата си и че прилагате само гела, тъй като епидермиса на растението може да предизвика допълнително възпаление. Оставете го за поне десет минути, след това изплакнете с хладка вода.

Mента

• Благодарение на анти-бактериалния и противовъзпалителния ефект на тази билка можете спокойно да я използвате, за да се справите с пъпките. Всичко, което трябва да направите е да вземете 4-5 ментови листенца и да ги стриете в хаванче.

• След това натъркайте проблемните зони с омекналите вече листенца и се насладете на охлаждащия ефект на сока от мента. Оставете го поне за 5-10 минути. Накрая измийте местата със студена вода. Ползата от ментовите листа ще започне да се вижда едва след няколко третирания.

Паста от авокадо

• Размачкайте едно средно голямо авокадо, докато получите каша. За да го омекотите добавете няколко капки вода. След това го поставете на проблемните места и го оставете за 10-15 минути.