Най-добрият и сигурен начин да изваете своето съвършено коремче е като се научите да се храните правилно и наблегнете на подходящите упражнения.

От опит знаем, че думата упражнения обикновено вкарва всяка заета дама в смут, макар че всичко, което се изисква от нея е да отделя на ден по 20 минути за коремни упражнения.

Коремната преса не е нещо толкова страшно, сложно и болезнено, а след като притръпнете ще усещате само приятно напрежение в мускулите.

Но нека поговорим за храните, които е добре да включите в здравословното си меню. С тяхна помощ ще овладеете апетита си, защото бързо засищат, метаболизмът ви ще се подобри и ще успеете веднъж завинаги да замените снаксчетата и вафлите между храненията с нещо наистина полезно.

Бадеми

Пълни са с Витамин Е и протеини и на всичкото отгоре имат високо съдържание на фибри, което подобрява храносмилането и засища за по-дълго време.

Зеленолистни зеленчуци

На всяко хранене включвайте и порция зелена салата, салата от спанак или маруля. Те са с изключително ниско съдържание на калории и са пълни с различни витамини и минерали. Най-хубавото е, че от тях не се подува корема, както при консумация на други зеленчуци.

Овесени ядки

Те засищат твърде бързо и ако прекалите дори можете да преядете. Най-добре е да си хапвате овесени ядки сутрин за закуска, което ще ви спаси от предобедния вълчи глад. Разровете се за рецепти с овесени ядки, отделете си малко време в кухнята и няма да повярвате колко вкусна храна са всъщност.

Зехтин

Невероятно, но истина, зехтинът топи килограми! В него се съдържа един естествен химикал - oleic acid, който предпазва образуването на мастни депа в тялото.

Боб

Всяко бобче е обвито в полезни хранителни вещества като протеин и фибри, има ниско съдържание на калории и е пълно с бавни въглехидрати. Всичко това означава, че можете да се заситите за дълго време и да заздравите мускулите си. Освен боб хапвайте леща, грах и нахут.

Мента

Тя е известна със свойството си да успокоява и лекува, както и да подобрява храносмилането. Пийте чаша ментов чай всеки ден и ще се сдобиете и с по-чиста кожа.

Зелен чай

Свойствата на зеления чай са много, но най-важните в случая са, че е естествен антиоксидант, помага на тялото да се освободи от излишните течности, успокоява чувствителния корем и подобрява метаболизма. Вълшебен еликсир за по-слабо и красиво тяло!

Ябълков оцет

Ако искате да направите бърза детоксикация на организма си, прибавяйте по няколко капки ябълков оцет във всяко ястие и салата.

Очаквайте продължение.