Екипът на Woman.bg усилено се подготвя за началото на лятото. Ако се разходите из офиса ни ще се натъкнете на една ярко жълта стена, чиято идея е целогодишно да напомня за слънцето, необяснимо голямо количество мокри кърпички и минерална вода, някакви панделки от бял тюл и цветни възглавнички.

И всичко това гарнирано с няколко мидички в един шкаф на бюро, едно самотно, но щастливо растение в саксия и коледна картичка… Така де, до 5 минути ще е изчезнала.

Идеята ни е, че сме се обградили с цветни и свежи неща и официално се готвим да жертваме част от априлската си заплата за бански и плажна кърпа.

Но преди това има няколко основни момента, касаещи развитието на плажните тенденции и сега ще си ги припомним.

Цветовете

Най-актуалните морски цветове за годината ще са всички вариации на синьо-зеленото, оранжевото, розовото и кафявото.

Тюркоазеното и светло синьото така и не искат да слязат от модния си пиедестал, след като миналата година направо заляха света с красотата си.

Оранжевото, кораловото и розовото са фаворити не само в банските, но и в дрехите, аксесоарите и грима.

Земните тонове като кафяво и зелено са най-елегантните решения за плажа.

Принтове

Абстрактни шарки, етно мотиви, листа, шарки на дъга… И всички те вплетени в цвят.

Модели

Банските на лято 2011 предлагат от всичко по много, особено що се отнася до модели. Силно изрязани половинки, цели бански, вдъхновения от 60-те с висока талия… Това е колкото хубаво, толкова и опасно, защото лесно можете да се подхлъзнете по пленяващата осанка на някой бански, който реално не отива на структурата и всички останали особености на тялото ви.

Ако трябва премерете 100 бански, обиколете всички магазини, ядосвайте се, тръшкайте се, но накрая вземете Перфектния бански.