Поръчано от LEGOLAND проучване сред 2000 деца на възраст между 3 и 10 години в Манчестър дало изненадващи резултати – повечето деца си пожелали да се справят добре в училище.

Високите оценки са в топ листата на 20% от анкетираните деца, докато на по-предвидимите отговори, като мечтата да станат футболисти или „принцеси”, се падат 16%.

Не липсват и по-забавни пожелания, разбира се – 12% мечтаят да могат да летят, 13% ежедневно се надяват на ваканция или поне на още нови играчки, а едва 5% от децата са склонни да преотстъпят възможността да си пожелаят най-мечтаното на приятел или член на семейството.

Детската щедрост не спира тук - за 10% от анкетираните световният мир е основен приоритет. Анкетата опровергава и модерното напоследък родителско притеснение, че децата порастват по-бързо, отколкото трябва – за едва 2% от малчуганите се оказва привлекателна идеята да са „големи”.

Въпреки че на даден етап от интервюто почти всяко дете заявява желание за още братя и сестри, пожеланието е в първо в списъка само на 2% от децата, пише dete.bg