Необходими продукти:
За блата:
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
3 яйца
1 1/3 ч.ч. брашно
1 ¼ с.л. сода бикарбонат
1 1/3 бакпулвер
1 1/3 с.л. канела
2 големи настъргани моркова
½ ч.ч. начукани ядки / по избор /
За глазурата:
250 г крема сирене Филаделфия/ Маскарпоне/ обикновена крема сирене
¼ пакетче краве масло
2 ½ ч.ч. захар
ванилия
Начин на приготвяне:
Захарта и олиото се разбъркват, едно по едно се прибавят и яйцата.
В друга купа се бъркат брашно, сода бикарбонат, бакпулвер и канела.
Тази смес се прибавя към разбитите със захар и олио яйца.
Към получената смес се прибавят настърганите моркови и ядките.
Продуктите за глазурата се разбъркват до получаване на гладък крем и се намазва върху изпечената вече торта.