Както знаем спанакът е изключително полезен, но като че ли рядко го ядем в салата.
Затова и днес ще ви предложим една изключително вкусна рецепта със спанак.
Необходими продукти:
1 голяма глава лук
250 г гъби
½ ч. л. суха мащерка
200 грама консервиран бял боб
1 голяма скилидка чесън
1 с. л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
спанак
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на тънки филийки, а чесънът на ситни кубчета.
Лукът трябва да бъде нарязан на половинки пръстени. Затоплете тиган и добавете в него 2 супени лъжици олио или зехтин, добавете лука и пържете на умерен огън, докато омекне, за около 4 минути.
След това добавете гъбите в тигана и ги запържете като разбърквате, за около 5-6 минути, трябва да станат златисто кафяви на цвят.
Добавете мащерката и боба и запържете за около минута.
На ред е чесъна, него оставете да се запържи за около половин минута. Добавете оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте и свалете от огъня.
Разстелете листата от спанака върху чиния, отгоре изсипете топлата салата. Сервирайте веднага.