Сготвеното по този начин месо става крехко и добре контрастира с хрупкавата панировка. Ястието е нискокалорично и с високо съдържание на витамин С.
 
 Необходими продукти за 4 порции:
 
 1 брой белтък
 5 с.л ситно настърган пармезан
 4 броя обезкостени пилешки гърди без кожата
 400 г пресни картофи, нарязани на малки кубчета
 140 г замразен грах
 2 шепи листа от млад спанак
 1 с.л бял винен оцет
 2 с.л зехтин
 
 Начин на приготвяне:
 
 1. Загрейте грила на фурната до средна температура и покрийте дъното на тавичката на фурната с фолио. Разбийте белтъка с малко сол и черен пипер в отделен съд. В друг съд сложете настъргания пармезан.
Потопете пилето първо в белтъка, след това го оваляйте в пармезана. Запечете панираното по този начин пиле 10-12 мин, като го обърнете веднъж, докато хване кафеникава и хрупкава коричка.
 
 2. Междувременно сварете картофите за 10 мин, като за последните 3 мин добавете граха. Отцедете. Смесете зеленчуците със спаначените листа, оцета, зехтина и овкусете. Разделете поравно в 4 затоплени чинии и сервирайте с пилето. Източник: goodfood.bg
)