Нямате време много време за готвене след работа? Пробвайте тези рецепти - със сигурност ще ви стигнат 25 минути.

Супа от сирене с праз

Продукти: 200 гр сирене, 2-3 стръка праз, 2 с.л. брашно, 5 с.л. олио, 2 яйца, 1/2 ч.ч. кисело мляко, магданоз, черен пипер

Начин на приготвяне: Празът се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода. Прибавя се брашното, размито в студена вода. След като супата поври няколко минути, се добавят сиренето, натрошено на едри парчета и олиото. След 10 минути се сваля от огъня и се застройва с разбитите яйца и кисело мляко. Поднася се със ситно нарязан магданоз и черен пипер.



Миш-маш

Продукти: 8 яйца, 60 гр олио, 4 домата, 8 червени чушки, 1 глава лук, 150 гр сирене, сол, магданоз

Начин на приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината, прибавят се чушките, също нарязани на ситно. След като и те се позапържат, се слагат обелените и нарязани на ситно домати. Сместа се задушава, докато течността се изпари напълно, прибавят се натрошеното сирене, ситно нарязаният магданоз и яйцата, разбити с малко сол. Ястието се пържи , като се бърка непрекъснато, докато яйцата се стегнат.



Гъби с лук

Продукти: 600 гр гъби, 3 домата, 4 чушки, 2 глави лук, 4 с.л. олио

Начин на приготвяне: Лукът се нарязва на колелца и се задушава в мазнината. Прибавят се червен пипер, нарязаните на ивици гъби и пиперки и нарязаните на парчета домати. Посолява се и се задушава около 20 минути на слаб огън.



Кюфтенца с пикантен сос

Продукти: 500 гр телешка кайма, 1 глава лук, 3 с.л. бяло вино, 3 с.л. соев сос, 1 жълтък, 2 с.л. брашно, 5 резена ананас, ананасов сок, 20 с.л. оцет, 3 с.л. захар

Начин на приготвяне: Омесете телешката кайма с лука, виното, 2 супени лъжици соев сос, жълтъка и сол на вкус. Направете малки кюфтенца, оваялйте ги в брашно и ги изпържете. След това ги кипнете заедно с ананасовия сок и нарязания ананс от 1 консерва. Отделно смесете 1 супена лъжица соев сос, оцетът, захарта и 2 супени лъжици брашно. Разбъркайте добре и прибавете към ястието. Врете няколко минути и сервирайте.



Топли сандвичи

Продукти: 100 гр сирене, 70 гр шунка, 2 яйца, 1 с.л. масло, 5 филии хляб

Начин на приготвяне: Сиренето се настъргва, колбасът се нарязва на дребни кубчета. Сместа се разбърква с мекото масло и с яйцата. Филиите хляб се намазват със сместа и се пекат в парти грил или във фурна до зачервяване. По желание може да се добави и нарязано на ситно зелен лук.

Източник: dete.bg