Кухнята е помещението във всеки дом, което някак подсъзнателно се асоциира с топлината и уюта му, при това много повече от всекидневната или спалнята.

Ние даже бихме го нарекли най-ароматната част от всяко жилище, и то не само заради традиционните функции, които изпълнява.

Точно в тази връзка смятаме да започнем серия от материали, които да ви дадат свежи и полезни идеи за вашето „помещение за готвене”.

Започваме с модерни визии за кухнята, които обаче са далеч от екстравагантността и футуризма. Някои от тях може да ви се сторят студени, други празни, а трети – идеалната концепция за помещението, с което разполагате.

Основното в модерния дизайн на кухните е да се използват дървени елементи или такива, имитиращи дървесина. Това създава усещане за топлина и в същото време прави връзка между стаята и природата.

Същата функция имат и цветята, които допълнително освежават и атмосферата.

Светлината е от огромно значение и е най-добре да бъде естествена. На истинските ценители бихме предложили близо до прозореца да отглеждат сами подправките си – това е не само свежо решение, но и гарантира качеството им.

Ако в помещението няма достатъчно слънчеви лъчи, то на изкуственото осветление трябва да се отдели специално внимание, за да се компенсира тъмнината.

Често декоративни елементи като картини, вази и други украшения, както и меки постелки или мебели могат успешно да смекчат стерилната среда и на най-модерната концепция за кухнята.

Ето и няколко предложения, изпълнени предимно в светлата гама:

Контрастът между черно и бяло винаги придава на помещенията ултра съвременно излъчване:

Съчетанието между тъмно кафяво и по-светли нюанси е по-меко и отговаря на желанието за комфорт и уют:

Кухнята със силни цветове и акценти добре изразява характера на собственика си: