Трябва ми почивка след почивката - най-вероятно повечето родители си мислят това, когато заведат децата си на море.

Ето няколко трика, които ще ви помогнат да се справите по-добре.

Детска компания
Летуването с други семейства с деца е абсолютно задължително. Така малчуганите ще се забавляват повече, а родителите ще си помагат. Не е за пренебрегване и възможността за спокойни вечери в приятелска компания, след като децата заспят.

Разпределяне на задълженията
Слънцето става все по-безмилостно и не позволява детско присъствие на плажа след 11 часа. И ако таткото изкъпе, нахрани и приспи малкото преди обяд, за да може мама да почива на плажа, то вечерта може да е негова. А на следващия ден ролите се разменят.

Ол инклузив
Гениална идея за децата. Изборът на ястия е много подходящ, защото е възможно, докато донесете пълната чиния, те вече да са решили, че тази храна не им харесва. А ще облекчи и семейния бюджет. Повечето хотели, които предлагат почивка на тази база, имат и аниматори, които забавляват децата през деня.

Извън активния сезон
Ако изберете да почивате преди или след сезона, рискувате да попаднете на дъждовни дни. Но пък си заслужава, ако избегнете навалицата, която изнервя децата. Освен това горещините никога не са за препоръчване.

Баба и дядо
Не ходите на почивка с родителите си откакто бяхте на 15. Е, може би сега е моментът да промените това. Защото родителите ви могат да се грижат за децата, докато вие се забавлявате. Струва си да го обмислите, нали?

Планирани забавления
Колкото и да е страхотно на морето, на децата всичко бързо им омръзва. Планирайте им забавления - посещение на лунапарка, разходка до близкото пристанище или пък надпреварване с хвърчила на плажа. Каквото и да измислите, направете го заедно.



Източник: dete.bg