Анджелина Джоли и Сара Джесика Паркър, с годишни приходи от 30 милиона долара всяка, са най-високоплатените актриси в Холивуд според нова класация.

Джоли оглави списъка на Forbes.com благодарение на световния успех на нейния екшън "Агент Солт"(Salt), донесъл 300 милиона долара и "Туристът"(The Tourist), с участието на Джони Деп, с приходи от 280 милиона долара от целия свят.

Анджелина Джоли

Голяма част от солидните приходи на Сара Джесика Паркър идват от повторения на хитовия сериал "Сексът и градът", в който тя участва и продуцира, както и от постъпления от втория едноименен игрален филм, от който спечели 290 млн. долара. Тя печели още от парфюмите си Lovely, Covet и NYC, от участието в дизайна на модната линия Halston и от рекламни поръчки.

Сара Джесика Паркър

Не изостават много зад първите две и Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун - всяка от тях е спечелила близо 28 милиона долара за една година.

Дженифър Анистън

Рийз Уидърспун

Джулия Робъртс се нарежда пета с 20 млн. долара, колкото приблизително е спечелила и шестата Кристен Стюарт.

Джулия Робъртс

Кристен Стюарт

Само 1 милион долара делят седмата Катрин Хейгъл от тях, още 1 милион назад е Камерън Диас.

Катрин Хейгъл

Камерън Диас

Миналогодишният №1 Сандра Бълок тази година не снима и не играе, поради което падна с 9 места с печалба от 15 млн. долара. Десетката приключва Мерил Стрийп с 10 милиона долара, пише dnevnik.bg.

Сандра Бълок

Мерил Стрийп