Жените правят секс вместо фитнес. Стига да са сигурни, че ще свалят някой и друг килограм, дамите са готови на интимни ласки, дори и да са много изморени.

Според данни на изследване, публикувано от в. Дейли Мейл, 76% процента от нежния пол разсъждава доста практично. Ако са убедени, че от секса се отслабва, те са готови да го правят винаги, дори и след много изморителен работен ден.

Доста прозаично признание, нали? Защо ли уж по-романтичната част от човечеството възприема секса твърде практично, като ефектно фитнес упражнение?! Може би трябва да виним икономическата криза и поскъпването на услугите в спортните центрове?

Впрочем пак според същото изследване две трети от посетителките на фитнес залите заявяват, че биха предпочели секса или домакинската работа пред тренировките стига да са сигурни, че ще изгорят същото количество калории.

А всъщност как става това на практика? В книгата си „Най-добрата секс диета“ Кери Маклоски цитира сухите факти. За да изгориш 200 калории, трябва да прекараш 48 минути в чистене, 63 минути да обикаляш магазините, 12 минути да готвиш, 58 минути да се возиш в метрото или пък да се целуваш 50 мин.

Авторката обаче съветва да наблегнем на секс фитнеса, давайки за пример известната актриса Ким Катрал и екс спайската Мел Би, които открито практикуват този вид спорт, а формите им са повече от завидни.