Автор
Woman.bg

Спортувайте и КРАЙ! със стреса и депресията

Хроничният стрес води до зачестяване на безпокойството, тревожните мисли, нарушава способността за адекватна реакция в напрегнати ситуации.

Не бързайте да прибягвате към успокоителни. Промяната в начина на живот и даровете от природата са най-ефективният и безопасен начин за справяне с подтиснатостта, тревожните мисли и депресията.

Има едно доказано ефикасно средство, способно да пребори симптомите на стрес, напрежение и паника.

Става дума за спорта и физическото натоварване, благодарение на които вие бързо ще влезете във върхова физическа и психическа форма.

Тези твърдения се подкрепят и от учени от световна класа, които провеждат изследвания в областта. Установено е, че в действителност физическата активност облекчава състоянието на хората, които страдат от хронично безпокойство.

Не е нужно да чакате месеци, за да усетите някаква разлика. Спортът има способността мигновено да повдига настроението и да промени настройката ни към заобикалящата ни среда.

Учените обясняват този ефект с факта, че упражненията стимулират организма да произвежда химическото вещество ендрофин, известен още като хормона на щастието и блаженото спокойствие.