Продължение...

Тайна за стилна прическа #7: Да, можете да се изрусите или да боядисате косата си в червено

Някои типове кожа изглеждат по-добре с подходящо избран цвят на косата. Повечето жени с мургава кожа могат да си позволят всякаква коса: руса, черна, кестенява, дори червена. Жените с розовееща кожа обаче, могат да срещнат трудности при избора си на цвят. На тях най-много им подхождат косите с червен цвят или оттенък. Що се отнася до изрусяването, ако лятото косата ви естествено изсветлява на слънце, това значи, че сте подходящ кандидат за изрусяване. Момичетата с матова кожа с черна или кестенява коса също могат да изглеждат страхотно с руса коса. Но при всички случай, добре е да се консултирате със стилист, ако решите да изсветлявате драстично косата си.

Тайна за стилна прическа #8: Не оставяйте косата си да прорасте

Коса, която е поизрастнала няма никакъв стил - най-малкото изглежда безформена. А впечатлението което оставяте у другите е, че не се поддържате. За да направите добро впечатление и да се почувствате ослепително и секси, се вземете в ръце и тичайте веднага при фризьора - подстрижете косата си на пластове, добавете бретон, малко кичури...

Тайна за стилна прическа #9: Тайната на прическата, която стои на отделни кичури

Знаете какво искате. Онази дълга, вълниста коса, чиито кичури сякаш са отделени един от друг. Някои стилисти се кълнат, че всичко е въпрос на подстрижка. Със сигурност, но също така се нуждаете и от подходящите продукти. За да постигнете този ефект, първо се нуждаете от прическа на етажи. Така косата ви ще придобие плътност и обем в основата си и ще пада по раменете ви на меки вълни. Не забравяйте и подходящите продукти, които след нанасяне ще оформят идеалните кичури.

Тайна за стилна прическа #10: Коковете са готини, стига да не са адски стегнати

Прическите от този тип не са само за абитуриентски бал. Свободният, небрежен кок е бърз начин да се приведете в спретнат вид. Просто срешете косата си с пръсти в нисък, неравномерен кок или пък я вържете на висока разрошена опашка, като закрепите краищата й с ластик или фиби. И моля ви оставете стегнатия, безупречен кок на балерините.

Тайна за стилна прическа #11: Редовно поддържайте цвета на косата си

Ако редовно освежавате цвета си (например на всеки 28 дни), ще можете да спестите на косата си излишно увреждане. Ако изчаквате повече време, фризьорът ви ще боядиса цялата ви коса, а не само корените.

Тайна 12: Блестящата коса не се дължи единствено на генетични фактори

Стилистите знаят, че тайната за изпълнената с блясък коса се крие в лаковете за лъскава коса. Пробвайте, няма да останете разочаровани. Изборът на козметичен продукт е изцяло ваш!