Необходими продукти:
250 г кускус
500 мл зеленчуков бульон
1 връзка босилек
1/2 връзка мента или джоджен
1 връзка рукола
200 г краве сирене или Фета
4 с. л. лимонов сок
3 с. л. зехтин
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Кускусът се залива с горещ бульон и се покрива.
Оставя се за 5 минути, за да набъбне и поеме течността.
Босилекът, ментата и руколата се измиват и накълцват на ситно.
Сиренето се нарязва на кубчета.
В малка купа се разбъркват лимоновият сок и зехтинът, след което се изсипват при кускуса.
Добавят се накълцаните подправки и се подправя със сол и черен пипер.
Салатата се разбърква и се поднася.