Необходими продукти:

250 г кускус
500 мл зеленчуков бульон
1 връзка босилек
1/2 връзка мента или джоджен
1 връзка рукола
200 г краве сирене или Фета
4 с. л. лимонов сок
3 с. л. зехтин
сол
смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Кускусът се залива с горещ бульон и се покрива.

Оставя се за 5 минути, за да набъбне и поеме течността.

Босилекът, ментата и руколата се измиват и накълцват на ситно.

Сиренето се нарязва на кубчета.

В малка купа се разбъркват лимоновият сок и зехтинът, след което се изсипват при кускуса.

Добавят се накълцаните подправки и се подправя със сол и черен пипер.

Салатата се разбърква и се поднася.