Жените са красиви само два часа дневно, въпреки почти 40 минутната им подготовка.

Това показва изследване на британска козметична компания. Анкета показва също така, че най-красивите жени в Европа са италианките.

Всеки ден жените "харчат" по 38 минути в подготовка - 10 минути за душ, 11 за прическа, 8 са грим и 9 минути в избор на тоалет.

Изследването показва, също така, че два часа след като жените са излезли от къщи започват да губят сутрешния си блясък.

"Стресиращото пътуване към работата в комбинация с няколко часа работа, влияе на техния изглед", казва един от експертите провели изследването. "Заради това нежния пол се старае през целия ден да запази сутрешния си блясък", казва още той.Анкетата, в която участвали 2000 жени, показала, че жените се отправят към тоалетната към 12.00 часа за да "се освежат", коригират грима и прическата. Но обикновено в следобедните часове красивата половинка губи интерес за вида си и избягва да се погледне в огледалото. Дали това важи и за италианките, които в анкетата са класирани като най-красивите жени в Европа?

Холандски туристически сайт е направил допитване след 6000-те си потребители и резултатите показали, че най-красивите жени в Европа са италианките. В топ пет на списъка влизат на второ място шведките, следват ги полякините, испанките и холандките.Всеки пети европеец смята за най-красиви в Европа девойките от Апенините. Въпреки това повечето от анкетираните определят като най-красиви жените от собствената си страна. Изключение правят белгийците и германците, които възхвалят "южната красота".

По отношение на мъжете, повечето жени определят като най-красиви в Европа италианците и веднага след тях испанците, съобщава БГНЕС.