Мерлин Монро оживява на големия екран в нов филм с участието на Ема Уотсън и Джуди Денч, съобщават британските медии.

"Моята седмица с Мерлин" е разказ за седмицата, която Мерлин Монро прекарва във Великобритания през 1957 г., снимайки филма "Принцът и танцьорката" с Лорънс Оливие. В ролята на горещата Мерлин ще се въплъти Мишел Уилямс, а Кенет Брана ще изиграе Оливие.

Ема Уотсън играе гардеробиерка, която силно се възхищава на холивудската звезда. Актрисата, която стана най-известна с участието си в хитовата поредица "Хари Потър", а неотдавна се премести да учи в Оксфордския университет, съобщи на страницата си в интернет: "Надявам се, че ще харесате "Моята седмица с Мерлин".



21-годишната Уотсън ще изиграе героиня на нейната възраст, след като повече от десетилетие игра много по-малката от нея Хърмаяни в поредицата "Хари Потър". Джуди Денч ще има второстепенна роля като писателката Сибил Торнтън.

Филмът се основава на книгата на Колин Кларк, който работил като асистент на снимачната площадка на "Принцът и танцьорката" и получил уникален поглед върху истинската Монро. Филмът беше положително приет на кинофестивала в Кан, съобщава БГНЕС.