Незаменимо сладкарско изкушение, за което са ви нужни малко търпение и мноооого добър вкус. Със сигурност ще зарадвате вашите любими. Така обожаваме есента…
Необходими продукти за блата:
250 г брашно
100 г пудра захар
1 яйце
100 г масло
2 с.л. прясно мляко
половин бакпулвер
лимонова есенция 4-5 капки
Необходими продукти за крема:
250 гр. крема сирене
150 гр. захар
500 мл прясно мляко
50 г масло
1 яйце
сметана
половин пакетче бакпулвер
3-4 лъжички сок от лимон
Ето и как се приготвя:
Брашното, пудрата захар и бакпулвера се пресяват в купа. После към тях се добавят маслото, яйцето, есенцията и млякото.
Получава се тесто, което се разстила по дъното и стените на форма. Оставя се за 50 минути, за да се стегне.
Докато изчаквате стягането на блата, яйцата се разбиват със захарта. Добавя се размекнатото масло, крема сиренето, бакпулвера и сокът от лимон. Бърка се до получаване на хомогенна смес. След това се долива прясното мляко и сметаната.
Сместа се излива върху изстудения вече блат. Пече 50 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Може да се сервира полят със сладко по ваш избор. Направо да си оближете пръстите...