Близо 66% от жените правят секс само веднъж седмично или дори по-малко, показва проучване, ръководено от психиатъра Наоми Грийнблат.

Специалистите обявиха сексът за природният антидепресант, който трябва да се взима възможно най-често и в големи дози. 42% от представителките на нежния пол смятат, че сексът подобрява цялостното има здраве. Но тази точка от дневния списък със задачи почти липсва при жените на възраст от 50 до 65 години.Според д-р Наоми Грийнблат това е сериозна грешка. Научните изследвания показват, че физическите промени с възрастта допринасят за намаляване на либидото, а това е един порочен кръг, тъй като сексът е най-добрият естествен антидепресант. Той по-добре от всяко хапче лекува симптомите при менопауза, помага при безсъние и намалява раздразнителността. Освен това сексът се бори с някои признаци на стареенето.

Проучване показва, че зрели жени, които са сексуално активни са оценявани от мъжете със седем или десет години по-млади, отколкото в действителност са, съобщава БГНЕС. Статистиката показва, че 68% от жените не знаят за физически ползи на активния сексуален живот.