Ежедневното къпане на бебето е важно не само от хигиенна гледна точка. То успокоява детето и намалява напрежението от изминалия ден.

Ваната е и мястото, където новороденото развива своите сетива. За да му помогнете да опознае света, предложете му няколко забавни игри с водата.

Идва голямата вълна

Пляскайте с ръце по повърхността на водата, за да я разплискате и образувате вълни. Това ще достави огромно удоволствие на детето.
Съвет: Добре е това да се случва в банята, защото ви чака голямо наводнение. Пригответе за себе си и дрехи за преобличане - ще ви трябват.

От пълно в празно

Изливането на вода от един съд в друг е една от най-забавните игри за децата. Можете да купите разноцветни кофички, които се предлагат в морските комплекти.

Съвет: Още по-забавно ще бъде, ако кофичките имат различни по форма дупчици на дъното.

Хайде на мехурчетата

Пълна вана с мехурчета - това е забавно и за възрастните. Оставете детето да си поиграе, като не го изпускате от очи - същото важи за цялото време, прекарано в банята.

Съвет: За образуването на мехурчетата използвайте само бебешки продукти. Най-подходящите за весели игри са ултрамеките балончета за вана на Mustela®. Продуктът е с морски олиго- елементи, което го прави идеален за почистване на деликатната бебешка кожа.

Спомага за развитието на сетивните усещания допир, мирис и зрение заради кремообразната пяна, тъмносиния цвят и деликатния аромат. Освен това не дразни очите, хипоалергенен е и формулиран със съставки от естествен произход.

За по-добра грижа по време на къпане използвайте и останалите продукти на Mustela® - дермо-почистващ гел за коса и тяло, 2 в 1 измиващ гел за коса и тяло, шампоан-пяна за новородени и шампоан за бебета и деца.