Децата от ранна възраст трябва да се научат да полагат грижи за външниш си вид. В списъка на редовните процедури влиза грижа за ноктите.

В края на краищата, всяка малка дама иска да има красиви нокти, като своята майка. Доставете това удоволствие на своето дете.

По какво се различава детския маникюр от този на възрастните:

Детските нокти, както впрочем и цялото тяло са в процес на формиране. Те са много по-тънки отколкото ноктите на възрастните. Структурата на ноктовата пластина при децата се отличава от тази на възрастните.

Ноктите на децата са богати на вода, което подсигурява тяхната еластичност. Кожата около ноктите е много нежна, а кутикулата много тънка. Затова основната задача в детския маникюр е да не се навреди. Детския маникюр е препоръчително да се направи не повече от два пъти на месец.

През последните години, детския лак за нокти в САЩ и Европа стана много популярен. Той е отличен начин за борба с най-често срещаните детски навици - гризането на ноктите и кожата около тях.

Този навик го имат около 30 % от децата на възраст от 7 до 12 години. Маникюрът за децата е един от доказаните начини, при които детето се отказва от този лош навик. Този метод е особено ефективен за деца под 9-годишна възраст, тъй като детето възприема красиви и забавни рисунки по ноктите, като интересна играчка, и не би ги развалило.

Въпреки това, не се препоръчва ноктите на децата постоянно да се лакират, за да не се ограничава достъпа на кислород до нокътната плочка.

Обработването на детските нокти трябва да става много леко и внимателно.

Изберете инструменти, които няма да наранят нокътната плочка и кожата около нея, например мека пила, миниатюрна ножичка и дървена пръчица.

Лака на водна основа е идеален за малки деца. Той може лесно да бъде отстранен чрез измиване на ръцете с топла вода и сапун.

Ако искате детето да се отърве от лошия навик да си гризе ноктите изберете лак с горчив вкус, който непременно трябва да бъде предназначен за деца.