Автор
Woman.bg

Опасността от носенето на изкуствени мигли

В последно време изкуствените мигли не са разкрасителен аксесоар, използван само от звездите, а са широко разпространен способ сред дамите по света за постигане на съвършени очи и съблазнителен поглед.

Но изглежда миглите, не носят само благоприятен ефект върху външния вид, особено ако се използват често.

Те вредят най-вече на състоянието на естествените ресници.

Според специалиста по присаждане на коса и мигли, Бесам Фарйо, една от основните заплахи за очите, свързана с редовната употреба на изкуствени мигли, е окапването на естествените косъмчета.



„Виждал съм жени и мъже, които са използвали изкуствени мигли за дълъг период от време и на които естествените мигли за напълно окапали. Те стигат до момента, в който се налага да носят изкуствени ресници, защото нямат собствени. Някои от тях се обръщат към нас с надеждата, че ще можем да им присадим нови.

Не всички изкуствени мигли са силно вредни за очите, но повечето, предлагани на достъпния пазар са потенциална заплаха за здравето. Една от основните грешки при използващите ги, е че ги носят прекалено дълго, не ги свалят правилно или не почистват добре клепачите си след това.”



Изкуствените мигли създават драматичност на погледа, затова никак не е чудно, че масово жените по света не пестят средства и усилия да се погрижат за блестящата си и обаятелна визия.

Миглите се предлагат в най-различни дължини, цветове и гъстота на косъмчетата. Могат да се нанасят за минути и да издържат от няколко часа до седмица.



Вариациите, които козметичните производители предлагат са твърде съблазнителни за клиентите, но прекомерната и неправилна употреба може да доведе до пълно съсипване на естествените мигли и раздразнение на клепачите.

Д-р Бесам Фарйо твърди още: „Лепилото, което се използва залепва толкова силно за основата на естествените косъмчета, че може да ги отскубне при свалянето на миглите. Бих посъветвал всички да бъдат изключително внимателни. Отлепяйте миглите леко и нежно, не ги носете твърде дълго през деня или вечерта и няма да имате сериозни проблеми.



Съществува потенциална заплаха за здравето и красотата, разбира се, но тя варира в зависимост от човека и продукта, който се използва. В много от случаите, ако нараните естествените си мигли, тялото ви ще си ги възстанови. Ако рязко спрете да носите изкуствени мигли, естествените ви ще израснат отново с времето. Но ако продължите да им нанасяте щети и от клепачите ви паднат цели снопове косъмчета е възможна реставрация им с помощта на козметична операция.”

Не забравяйте да участвате в играта ни "Прическа на 2012 година".