Автор
Woman.bg

Крехко телешко с пюре от картофи и фуа-гра и гъбен сос

Време за приготвяне – 20-25 мин. Количество – 1 порция

* Младо телешко – 180 гр.
* Копър – 5 гр.
* Фуа-гра – 20 гр.
* Картофено пюре – 140 гр.
* Манатарки – 60 гр.
* Сметана – 150 гр.
* Хляб – 10 гр.
* Сол – 1 гр.
* Черен пипер – 2 гр.
* Краве масло – 15 гр.
* Олио – 20 гр.
* Чесън – 5 гр.
* Мащерка – 2 гр.
* Масло от трюфели – 5 гр.

Начин на приготвяне:

Мариновайте нарязаното телешко с чесъна, мащерката, олиото, солта и черния пипер. Запържете фуа-гра, претрийте го през сито и го смесете с картофеното пюре. манатарките се запържват в краве масло, после се добавя сметаната и маслото от трюфели и сместа се задушава 5 минути.

Хлябът се нарязва на тънки филийки и се подсушава леко на фурна. Телешкото се запържва.

В чинията първо се сервира пюрето с фуа-гра. около него се полива със сос от гъби, а месото се подрежда най-отгоре.

Порцията се украсява с тънки брускети и стръкчета копър.