Да си хапнете десерт в Париж – кулинарната столица на света, е черешката на тортата.

Парижките сладки изкушения са истинска палитра от цветове, вкусове и аромати. А във всяка квартална сладкарница можете да бъдете изключително приятно изненадани.

Този вариант, обаче, е приемлив за сутрешното кафе с кроасани. За нещо по-така – представяме ви най-добрите заведения.

Laduree на Rue Royale

В Laduree десертът всъщност е основното ястие. Всичко останало преди него се смята за „загрявка”.



Менюто е цели седем страници, пълни с невероятни изкушения. Coupe Isfahan, например, е ягодов шербет със сладолед с розови листа, украсени със сметана и пресни ягоди.

Шоколадовият мус е с четири различни вида шоколад. Но пък ореховките са специалитетът на заведението. Хрупкави отвън, мекички отвътре и с невероятни аромати.

La Maison du Chocolat

Щом името е Шоколадовата къща – бъдете сигурни, че малкият магазин няма да ви разочарова.

Станал е толкова популярен в Париж, че всъщност вече е цяла верига. Специалитетът – трюфелите. Във всичките възможни аромати и форми.

Le Grenier a Pain

Ако сте любители на хлебчета, торти и други тестени изделия – това е вашето място. Магазинчето е носител на наградата 2010 “Best Baguette in Paris”.

Заслужено, защото хлебчетата тук са с наистина невероятни аромати, дори и на кайсии. Е, багетите не са десерт, но пък хлебчетата на Le Grenier a Pain са въплъщение на оригиналния френски вкус.

Sadaharu Aoki

Интересното е, че в заведение с японски майстор-сладкар можете да хапнете най-добрите еклери в Париж. Той е развихрил фантазията си и е разчупил традиционният френски еклер с помощта на цветове, вкусове и аромати.

Berthillon

Berthillon е заведение, подходящо за горещите летни дни. Защото специалитетът тук е сладоледът. Традиционните шоколадов и ягодов са разнообразени със солен карамел.