Морковите са добри познати със сладкишите, кексове, кремовете и шейковете, но досега не ги бяхме вкусвали в изделие като тиквеник.
И понеже в следващите редове ще ви покажем как да замените тиквата с моркови и да получите десерт с уникален вкус, се пригответе да си запишете нова рецепта в тефтерчето – Морковник.
Необходими продукти:
1 пакет кори
800 гр. моркови
3-4 с.л. захар
2 с.л. маково семе
1 ч.л. канела (или китайска смес “Петте подправки”)
150 гр. масло
Начин на приготвяне:
Почистваме и настъргваме морковите, после ги разбъркваме със захарта, мака и канелата.
Разтопете 1/3 от маслото и с него намазнете стените и дъното на тавичката, в която ще печете морковника.
Върху две кори разстелете част от плънката, навийте на руло и сложете в тавата. Същото направете и с останалата част от корите – 2 кори с плънка, навивате и в тавата.
Върху наредените рула морковник сложете парченца масло. Печете в слаба фурна (160С) за около 50 минути.
При поднасяне наръсете с пудра захар.