Топла пилешка супа за студените дни.
Необходими продукти:
* 4 моркова
* 3 картофа
* 1 глава лук
* 2 филета пилешко месо
* 2 супени лъжици олио
* 1 супена лъжица къри
* 1 чаена лъжица канела
* 1 литър пилешки бульон
* 200 гр. кисело мляко
* мента, сол, пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите, морковите и лука.
Измийте пилешкото, нарежете го и го запържете, подправяйки го със сол, пипер и къри. Преместете го от тигана в друг съд и ползвайте останалия сос за запържване на картофите, морковите и лука.
Изсипете всички запържени продукти в тенджера, залейте ги с бульон и варете 10 минути на слаб огън.
Супата се сервира с поднесено кисело мляко с нарязана мента в отделен съд.