Автор
Woman.bg

Най-много бебета се зачеват между Коледа и Нова година

Ако понякога ви се струва, че всички ваши приятели си празнуват рождения ден по едно и също време, може и да не грешите.

Според сайта Дейли бийст, най-много бебета се зачеват в периода между Коледа и Нова година. А най-често срещаният рожден ден в САЩ е 16 септември - девет месеца след необузданите празнични веселби в края на годината. Заради доброто настроение и безкрайния низ от партита най-много секс се прави именно в този период на годината, установиха учени от Тексаския университет.

Сезонът и температурата също играят важна роля в определянето на сексуалния ни апетит. Не трябва да се забравя, че дългите студени дни принуждават двойките да си стоят вкъщи по-дълго вечерта, при което развлеченията извън спалнята са минимални.

Търговците също по свой начин отчитат повишената сексуална активност между Коледа и Нова година. През декември по правило се удвоява продажбата на презервативи. Този период се свързва с много повече възможности за социални контакти и по-епикурейско отношение към живота. Той ярко контрастира с август, когато са най-малко зачеванията и съответно от това страдат рождените дни през м. април.

Защо по-студеното време увеличава апетита ни за секс?


По чисто биологични причини, за по-добро поколение. Според тексаските учени качеството на семенната течност при мъжа се понижава през летния сезон. Въпреки многото гола плът през август и безкрайни партита до зори, на практика топлината и влагата снижават сексуалните ни желания, цитира actualno.com

Според Дейли бийст най-често половите контакти се осъществят нощем, а не сутрин. Но това не важи за тийнейджърите, 15-17 процента от които се отдават на забранения плод между 15.00 и 18.00 часа. А ако вярваме на проучване на университета в Индиана, петък и събота са най-популярните дни за секс - а неделята е най-асексуалният.