Екипът на предаването „Тази събота“ гостува в дома на семейството, за да разкаже кой сменя памперсите и кой масажира бебето, как е пламнала любовта между тях и правят ли компромиси, за да са заедно. Това беше и първото тв участие на малката Дария - дъщерята на Сергей Станишев и Моника Йосифова.

“Дария е много общителна, обича хора, много е енергична и любопитна, по което прилича на баща си”, сподели Моника Йосифова.

Дария изтърпяла стоически без дори да проплаче целия ритуал по нейното кръщаване в църква, с което за пореден път изненадала приятно своите родители. Пред екипа на “Тази сутрин” бившият премиер Сергей Станишев сподели, че активно участва в грижите за 8-месечното им бебе, като къпането и масажирането били приоритетни за него дейности. Малко преди да се роди Дария Моника и Сергей посещавали курсове за родители, на които са получили много ценни съвети за отглеждането на детето.

Моника Йосифова има две по-големи деца от брака си с банкера Венци Йосифов - Моника на 13 г. и Венци на 11 г. Цялото семейство живее заедно от декември 2010 г. Децата на Моника от предишния й брак се разбират много добре и харесват мъжа до майка им.

Сергей и Моника имат малко дете, но все още нямат брак. Двамата обмисляли и варианта да узаконят връзката си. По настояване на Моника обаче въпросът бил отложен за близкото бъдеще.

Моника и Сергей разказват, че се сближили след края на мандата му като премиер. Тогава и двамата преживявали трудни периоди. "Изляха се какви ли не неща върху мен. Трудно беше, трябваше да се устои и Моника много ми помогна в това да не се пречупя”, признава откровено Станишев.