Здравейте, момичета! Има вина, които ни завладяват с превъзходния си вкус, хармония и баланс, вина, които оставят трайни спомени, свървайки ги с незабравими емоции и други вина, които трябва да опитаме, водени от любопитство около хората, които ги произвеждат.

Какво ли е виното, създадено от един от най-големите режисьори на нашето време? Жива легенда, многократен носител на Оскари , режисьор на „Кръстникът” и „Апокалипсис сега”... Да, това е самият Франсис Форд Копола!

Самият той признава, че за него процесът на правене на вино е сходен с този на създаването на филм! Звучи интересно, нали?

„Киното и винопроизводството са сходни в три области” – казва великият режисьор пред пълна зала с журналисти на едно от най-големите винени изложения в Хонг Конк. „Отначало събираш материала, после избираш най-хубавото от него и накрая добавяш финалните щрихи.”

„ Аз съм италиански американец” - продължава Копола, „Виното е присъствало в живота ми винаги, спомням си, в детството ми то винаги беше на масата, когато се хранехме. Влязох в света на виното от чиста любов към него, не като бизнесмен....”

Със същата тази любов Копола създава и винарната си , истински “Wonderland”, вдъхновен от увеселителния парк Тиволи в Копенхаген. Мечтата му е да създаде подобен парк във винарското си имение, който цялото семейство да посещава и където децата могат да бъдат до родителите си, улисани в игри и занимания, докато те блажено се наслаждават на съчетанията на виното с превъзходна храна.

В съвременния живот според великия режисьор има тенденция на разделяне на поколенията. В старите времена децата са живели с родителите, бабите и дядовците си, семейството е било здраво свързано като всеки е получавал нещо много ценно един от друг. Тази идея е именно в основата на неговата винарска изба, мечтата му да я превърне в парк на удоволствията, където хора от всички възрасти могат да се насладят на най-добрите неща от живота – храна, вино, музика, танци, игри, плуване и представления от всякакъв тип. Място, където да празнуват любовта от живота!



Франсил Форд Копола всъщност продължава традицията на семейството си, което в продължение на няколко поколения прави вина за собствена консумация. Агостино Копола, дядо на Франсис, прави вино в мазето на апартамента си в НюЙорк, използвайки бетонни каци, които сам конструира. Според чичо му Майки това са ежедневни вина, такива, които да акомпанират ястията им.

Вината, които Франсис Копола прави днес, не са същите като тези, които дядо му Агостино прави, но те са произведени в същия дух на споделяне с приятели и семейството.



Преди повече от 35 години, когато Франсис, съпругата му Елинор и децата им живеят в Сан Франциско, семейството започва да търси малка къщичка в Напа Вали, в която да прекарва уикендите си и където ще може да прави малко домашно вино. Семейната къща за уикенди се оказва голям запуснат замък Niebaum Mansion в Ръдърфорд, в небезизвестното имение Inglenook . Изведнъж, перспективата за възстановяване на това легендарно имение се оказва далеч по-вълнуваща от правенето на домашно вино през уикендите!



След завършване на възстановителните работи ( повече от 30 години им отнема това начинание) , семейство Копола решава да изгради нова винарска изба в Sonoma County, където да създаде дом на вече придобилите огромна популярност вина Diamond Collection и Росо & Bianco.

Тъй като тези вина винаги са отразявали кредото в живота на известия режисьор, Francis Ford Copola Winery е идеалното място, където може да се насладите на всепризнатите вина, да хапнете вкусно и да се отпуснете в удобна, ежедневна обстановка, когато сте в Калифорния!