Автор
Woman.bg

Прическите на 2012 г. - престъпна небрежност (част 2)

Вече ви представихме първа част на материала за прическите, които ще бъдат модерни през 2012 г.

Днес продължаваме с още две идеи за модни фризури.

Къса коса в стил „боб“



Най-модерната прическа на сезона е в стил „боб“ с небрежно подреждане и неравни краища, с подстригване на етажи. Актуален е и ефектът „мокра коса“. Една от първите „изпитателки“ на новото течение стана Камерън Диас - „палавата класна“ се появи на „Златен глобус“ с къса коса, подредена в дръзка къдрава прическа.

„Колкото е по-непринудена прическата, толкова по-добре“, коментира стилистът Сам Макнайт. „Едно качествено моделиращо средство ще ви помогне много. Нанесете малко количество лосион или пяна на леко влажна коса и размачкайте с ръце – небрежният ефект е готов. Още една тайна – сресвайте се така, че кичурите да падат на лицето и челото, това е супер модерно през новия сезон“.

Конска опашка



И звездите, и милионите им почитателки по света обожават простата, универсална и стилна прическа тип „конска опашка“. Лесно се прави, има безброй вариации и затова никога не омръзва. На „Златен глобус“ конска опашка показаха Сара Мишел Гелар, Никол Ричи, Руни Мара и други знаменитости.

Модният подиум предлага няколко интересни варианта на прическата – много обемна къдрава опашка, ниска конска опашка с тупиран обем в горната част на главата, опашка с ефект „мокра коса“ и опашка „две в едно“ (косата покрай челото се сресва назад, фиксира се с шнола, а краищата се хващат в общата маса на ниска опашка). Актуална е и комбинацията от висока опашка и свободни кичури, както и различните наклони на пътя и всевъзможните аксесоари (панделки, диадеми и др.).

Един съвет от модния стилист Орландо Пита: „Пробвайте ниска конска опашка с прав път и обем на тила, каквато видяхме на дефилето на Nina Ricci. Първо си направете прав път, стигащ до половината разстояние от челото до върха на главата. Косата най-отгоре се тупира и се фиксира с лак. После косата се събира на ниска опашка, задължително е да добавите и акцент – едноцветна диадема, най-добре черна или бяла. Тя ще подчертае ефектно обема на косата зад нея“.