Автор
Woman.bg

90% от жените напълняват при сериозна връзка

Статистиката показва, че 90% от жените напълняват, успокоявайки се след една дълга връзка.

Повечето от жените след шестмесечна връзка започват да напълняват, показват най-нови изследвания.

Принципно това става, след като нежната половинка се отпусне и започне да се чувства комфортно заедно с любимия си, предаде БГНЕС.

От 1000 жени, които участвали в изследването, една трета обвинили за качването на килограми големия брой уютни нощи, прекарани вкъщи. Всяка пета жена смята, че основен виновник за това е, че вярват на връзката и партньора и не обръщат внимание на теглото.

Една от десет жени смята, че когато вече има сериозна връзка, може да се отпусне и да се отдаде на удоволствието, което предлагат калоричните вечери, преди това така старателно избягвани.

"Когато сте сами или сте в началото на една връзка, желанието да изглеждате добре е по-голямо от всичко, но щом връзката стане сериозна, жените разбират, че партньорът им ще бъде с тях, независимо от това как изглеждат", обясняват психотерапевтите.

На жените принципно са им необходими 500 калории по-малко от мъжете, но когато заедно подготвят храната, най-лесно е в чиниите да се слага еднакво количество. И само няколко калории повече през деня са достатъчни да се натрупат нежеланите килограми, обясняват още експертите.