Днес ще ви представим едни от най-интересните и необикновени ресторанти, които хората с въображение са създали.

Eternity в Полша

Този ресторант e несъмнено едно от най-ексцентричните хрумвания.

Създаден е в Полша и е близо до границата в градчето Трускавец. Ресторантът ви предлага да похапнете в салона на местното погребално бюро.

Той е под формата на огромен ковчег и създателите му се надяват ресторантът да бъде обявен за най-големия ковчег в света, както и да привлече туристи в региона.

Mоже да си поръчате салата “ 40 дни” или основно ястие с името “ Нека да се срещнем в рая”. Свещите за вечерята поне са гарантирани.



Незабравима вечеря в небето

Този ресторант е само за истински любители на екстремните удоволствия. Вместо масивни маси и столове, от “Вечеря в небето” предлагат маса в небето.

Безопасността е гарантирана и също както в приказките, на летящото килимче с вечерята могат да ви отведат в която дестинация поискате. Стига разбира се, да може да си го позволите.

Ресторантът е базиран в Белгия и засега остава достъпен само за богати хора. Иначе “Вечеря в небето” може да ви предостави вечеря над Париж и Брюксел.

Hobbit House

В Манила има една улица на която можеш да намериш всичко - от къщи с червени фенери до ресторант, обслужван само от джуджета.

Това е и единственият ресторант в света, притежаван и създаден от джуджета. Тук разбира се може да бъде посещавано от всеки, а живата музика е бонус. Певицата също е висока около 50 см. Оригиналното решение явно се радва на голям интерес и сред туристите, посетили Манила.

Hitler’s cross

Това е едно от най-новите места в Мумбай, Индия и явно неонацизмът е основната тема тук, a нацистките свастики са и навсякъде.

Това е и емблемата на кафенето. Собственикът обяснява, че Хитлер също може да бъде успешна емблема. Но уви това не се харесало много на израелското тамошно посолство и след натиск името на кафенето било променено. Но пък символите остават.