Автор
Woman.bg

6 тайни на красотата от червения килим – I част

След като церемонията по връчването на Оскарите завърши най-тържествено за екипа на Woman.bg, който е лудо влюбен в изумителната Мерил Стрийп, дойде време да разгледаме под лупа тоалетите, прическите и грима на звездите.

Следващите хитринки, откраднати от арсенала с трикове на големите гримьори в Холивуд, може да не са подходящи за всяка от вас, но пък си струва да се запознаете с тях. Току-виж дадете добър съвет на някоя приятелка.

Прикрийте двойната брадичка

Звездите не са перфектни, но пък имат на своя страна специалисти, които да им помагат да подсилят качествата на физиката си и съответно да прикрият недостатъците й.

Много гримьор твърдят, че употребата на минимално количество антицелулитен гел или околоочен крем в областта на челюстта ще стегне кожата мигновено.

За да се радвате на резултата от този стягащ трик, нанесете гела или крема 20 минути преди среща, събитие, парти и пр. Ефектът трае не повече от 3 часа.

Бебешка пудра за миглите

Ако не можете да понасяте изкуствени мигли е време да научите една хитринка, която би влязла в употреба и на ваши близки, които пък използват изкуствените удължители.

За да постигнете ефектът „дълги и гъсти мигли” просто посипете с малко количество бебешка пудра четката от спиралата. След това „обработете” миглите си, като това ще бъде перфектната основа за нанасяне на слой спирала.

Разбира се, миглите ви няма да станат дълги и плътни, както с изкуствени такива, но гъстотата и дължината им ще изглеждат напълно естествени.

Дезодорант за мазната кожа

Освен в живота, потенето и омазняването на кожата е сред основните саботьори на перфектния външен вид и на червения килим.

Колкото и странно и дори вредно да звучи, когато случаят е спешен и омазняването е Забранено! можете да нанесете сух дезодорант върху кожата на лицето.

За целта използвайте неароматизиран стик. Нанесете малко количество върху Т-зоната (брадичка, нос и чело).

Прибягвайте до този метод рядко, защото можете да навредите на нежната кожа на лицето с химикалите, които съдържат продуктите срещу изпотяване.

Очаквайте продължение.