Повечето от нас не обръщат внимание на краката си през зимата, които „страдат” двойно повече в този период, заради студеното време, дъжда и затворените тесни обувки.

Грижим се за тях само през лятото, което в повечето е недостатъчно, тъй като за техния естетичен и и здрав вид е необходимо целогодишна и редовна грижа.

Интензивната педикюрна грижа ще подготви краката ви за пролетно-летните месеци и отворените обувки. Идеална за целта е релаксиращата СПА терапия за крака CND Earth SpaPedicure. Създадена на основата на земни съставки като минерали, вулканична глина, гроздови семки, терапията затопля, успокоява и релаксира краката.



Стъпка 1: Почистване на краката.

В уединение и отпускаща музика започва педикюрния ритуал. В еднократна ваничка или легенче се изсипва малко от минералната баня и се потапят краката за около 10 минути.



С нея краката се почистват и дезодорират като същевременно кожата се предпазва от стреса на околната среда посредством съдържащия се минерал малахит. Минералната баня съдържа благоуханни масла от грейпфрут, лавандула и мента с ароматерапевтични свойства.

След релаксираща баня краката са отпуснати, а кожата е омекотена. Почистват се загрубелите места, удебеления, мазоли по възглавничките и петите. Премахват се излишните кожички и ноктите се оформят с подходяща пила.

*За да имате красиви и гладки крака и пети е необходимо редовна грижа и почистване на загрубелите места и мазоли.

Стъпка 2:
Ексфолиация на мъртвата кожа.

Кожата на краката е почистена и омекотена. Следва премахване на мъртвите клетки със загряващия скраб със захар. Краката се намазват с ексфолианта и увиват в хавлия или найлон за 10 минути, за да се загреят.



Уникалното при този скраб е, че прави тройна ексфолиация: веднъж микроексфолира повърхността на кожата с частици от сурова захар, втори път 5% AHA разтворена цитрусова киселина ексофолира в дълбочина като загрява приятно, и полира кожата с маслата от иланг-иланг, гераниум и лавандула. След 10 минути краката се отвиват, а скраба се отмива. Кожата става гладка като коприна.

Стъпка 3: Подхранване на кожата на краката.

При третата стъпка кожата на краката се освежава с подхранващата маска с вулканична глина, която хидратира и доставя витамини, минерали и овлажняващи вещества дълбоко в кожата.



Минералът родохрозит и маслата от семки на грозде формират защитна бариера в кожата и неутрализират свободните радикали. Релаксира и успокоява краката с ароматите на джинджифил, пачуоли и карамфил.

Стъпка 4: Масаж и Хидратация

Педикюрният ритуал завършва с хидратиращия лосион, който релаксира кожата на краката като оставя сатетено усещане. Обогатен с витамини и минерали лосионът защитава кожата от външни влияния с екстракт от минерала смитсонит, ектракт от гроздови семки и витамини.

Стъпка 5: Лакиране

Финалът на терапията завършва с класическо лакиране с избран цвят.



Съвети за грижа за краката вкъщи от Ели Заркина, маникюрист

• За да имате меки ходила, търкайте с пила/шпатула петите след баня. Тогава кожата е по-омекнала и става по-лесно.

• Всяка вечер в леглото мажете петите с крем за пети.

• Носете удобни обувки, по възможност равни. За предпочитане е естествената кожа на обувките пред изкуствената.

• Сменяйте често чорапите си.

• За да имате здрави красиви крака, посещавайте редовно предикюрист, който ще се погрижи за загрубелите места, ще ви посъветва за подходящи продукти и процедури вкъщи.

И най-важното: грижете се редовно за краката си. Те ви „носят” цял живот, глезете ги от време на време, те го заслужават!