Необходими продукти:
сол на вкус
2 моркова
100 гр. кашкавал
250 гр. сирене
2 скилидки чесън
700 гр. тиквички
1 глава лук
250 гр. кори за лазаня
1 с.л. зехтин
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
Накълцваме лука и го задушаваме в голям тиган с олио или зехтин. Добавяме ситно нарязаните моркови. Настъргваме тиквичките и чесъна, и след три минути ги прибавяме към лука в тигана.
След като тиквичките омекнат добавяме 2/3 от сиренето и кашкавала, разбъркваме и овкусяваме със сол и черен пипер (по желание може да сложим чубрица и други подправки - на вкус).
Загряваме доматения сос.
В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквичките, сиренето, доматен сос и лист лазаня. Най-отгоре настъргваме кашкавала и по желание слагаме резенчета домати.
Печем около 20 минути, на 180 градуса. Източник: kulinaria.bg