Холандска фирма откри верига хотели за бързи разводи, в която двойките пристигат женени и след два дни си тръгват разведени.

Идеята за създаването на петзвездните бракоразводни заведения хрумнала на холандския бизнесмен Джим Халфенс, който установил, че тази пазарна ниша е празна.

"Хотелът за разводи" предлага на клиентите посредници и адвокати, които бързо и качествено да уредят всички проблеми по бъдещата раздяла – от подялбата на имуществото до издръжката на децата.

"Когато двойките напуснат хотела, цялата работа е вече свършена, коментира Халфенс. Единственото нещо, което се изисква от тях по холандския закон, е да покажат споразумението си на съдия, което се официализира след две седмици".

Джим Халфенс използва за бракоразводни цели верига от бутикови хотели, пръснати из страната, включително и престижния "Карлтън-Амбасадор" в Хага. Развеждащите се обикновено пристигат заедно на регистратурата, но наемат различни стаи. След което попадат под грижите на бракоразводния екип. Двойките не трябва да са кръвно скарани, за да могат по-бързо да се уредят формалностите.

Хотелската управа гарантира и за сигурността на развеждащите се, като ги предпазва от физическа разправа. Г-н Халфенс възнамерява да разшири веригата си от бракоразводни хотели и в други държави, като на първо време се е прицелил в САЩ и в Германия.