Автор
Woman.bg

Уникален хотел с черно-бял интериор в Сингапур

Имате нужда от почивка? Защо не се отдаде на малко релакс за Коледа или Нова Година например в Сингапур?

Там бихте могли да отседнете в един приказен бутиков хотел, който ни впечатли със своята класическа черно-бяла гама.

Това е комбинация от цветове, която винаги е актуална и се среща навсякъде.

Черно и бяло е съчетание, което се е задържало на мода през вековете, отчасти защото е почти неутрално – може да се използва за фон на почти всеки стил и се поддава на различни интерпретации.

Ако влезете в хотел The Club в Сингапур, вероятно в първия момент ще решите, че ви е обхванал далтонизъм – всичко в черно и бяло.

Но не се притеснявайте, „проблемът” е в екстравагантното интериорно решение на местното дизайнерско бюро, носещо „скромното” наименование Министерство на дизайна „Ministry of Design”.

С площ от 1950 кв. м и общо 22 стаи, монохроматичният бутиков хотел може да се похвали с уникалност, собствен дух и артистизъм.

Спускащи се от тавана вълнообразни материи, черни илюстрации на растения и дървета, шахматни подове – отново в черно и бяло – дизайнерите дори са си позволили да се пошегуват с колониалното присъствие на англичаните в Сингапур, поставяйки в единия от коридорите голяма статуя Сър Томас Стамфорд Бингли Рафълс – основателя на града-държава, чиято глава символично се рее в „облаци” от надиплени материи.