Вкусовите предпочитания на хората може много да подскажат за характера им, установиха специалисти от японската Асоциация за естествено хранене.
Според авторите на изследването хората, които предпочитат зеленчуци, са спокойни, честолюбиви, обичат ученето и постигат успехи в кариерата си. Любителите на плодовете са чувствителни и внимателни. Те по принцип са творчески личности.
Склонните към импулсивност хора обожават месото. Те са непоследователни, не търпят критика, но почти винаги постигат успех в живота.
Обичащите риба са въздържани и надеждни, макар и прикрити.
Пикантните блюда са предпочитани от темпераментните, склонни към егоизъм, жадуващи за приключения хора, пишат от health.bg
Мазното меню допада на откритите хора. Те притежават обаяние, палави са, но почти винаги се изкачват в служебната йерархия.