Los Glaciares (в превод Глетчерите) е национален парк в Санта Круз, Аржентина. Разпростира се на площ от 4459 кв.км. и през 1981г. е обявен за част от Световното наследство на UNESCO.

Паркът е създаден през 1937г. и е вторият по големина в Аржентина. Името му идва от огромната ледена шапка на Андите, която подхранва 47 големи глетчера, от които 13 плават към Атлантическия океан. Ледената шапка е най-голямата след Антарктика и Гренландия. Тук глетчерите започват от 1500м надморска височина нагоре, докато в другите части на света са поне на 2500 метра.

Los Glaciares е 30% покрит с лед и приютява две езера. Езеро Аржентино е най-голямото в Аржентина (1446кв.км.) и е в южната част на парка, докато езеро Виедма (1100кв.км.) е в северната. Двете езера подхранват река Санта Круз.

Районът е естествена среда за живот на щрауси, диви лами, пуми и сиви лисици, които са се превърнали в застрашен вид, както и на над 1000 вида птици (кондори, орли и др.) Между леда и патагонската степ има пищна горска зона, състояща се основно от бук, пишат от iskamdaznam.com

Los Glaciares е голяма туристическа атракция и има годишен бюджет от милион долара (1994г.) Началото на туристическата обиколка започва от селото El Calafete на брега на езеро Аржентино.